top of page
Aromatherapy

Rug, Nek- of schouderklachten

Therapeutisch massage of fibromyalgie
 

Een drukke kantoorbaan, een verkeerde werkhouding, of het uitvoeren van zware lichamelijke arbeid… Het kan allemaal invloed hebben op vervelende klachten in de rug, nek en schouders.

Ik kan je pijn verlichten/verhelpen, wacht dus niet langer en boek vandaag nog een rug/nek/schouder massage.

 

Spanning openbaart zich al heel snel tussen de schouderbladen en in het nekgebied.

Ook kan werkstress en een hoog werktempo leiden tot flinke spierspanningen en verkrampingen.

Zo kunnen de spierknopen (triggerpoints) die zijn ontstaan in het rug- nek-, schoudergebied, doordat de spieren langere tijd gespannen staan, er uiteindelijk voor zorgen dat er pijnklachten ontstaan zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, migraine en duizeligheid.

 

Deze spierknopen triggerpoints) kunnen wanneer ze verharden ook uitstralen naar andere lichaamsdelen met allerlei vervelende klachten. Denk bijvoorbeeld aan een pijnlijke arm. 

De meeste massages werken direct in op de spieren, zoals ook de klassieke ontspanningsmassage. Indien nodig pas ik ook speciale triggerpoint technieken om het probleem op te lossen.

Door de druk op de spieren wordt er meer zuurstof toegevoerd naar de spieren en ook afvalstoffen worden effectiever weggevoerd. Een van die afvalstoffen is melkzuur.

Deze stof is doorgaans verantwoordelijk voor spierpijn en ook voor de fibromyalgie symptomen. Veel patiënten hebben pijn in de nek, rug, schouders, in het borstbeen, aan de zijkanten van de heupen en aan de binnenkant van de knie. Kenmerkend voor fibromyalgie zijn de tenderpoints (pijnpunten) die steeds op hele specifieke plekken voorkomen. Er kunnen 18 tenderpoints onderscheiden worden.

Met behulp van massages kun je de conditie van de spieren optimaliseren, waardoor deze klachten verminderen.

Let op: Ik ben geen kinesitherapeut. Voor gespecialiseerde behandeling of klachten niet gelinkt aan stress  of triggerpoints kan je best je huisarts of kinesist raadplegen

Klik hieronder rechts op de knop en boek vandaag nog je medische massage!

Boek je massage in Keerbergen. Mijn praktijk bevindt zich te Keerbergen, dicht bij Tremelo, Haacht en Mechelen

Belgische Massage federatie
bottom of page