top of page
 • Foto van schrijverDimi

Het voordeel en nadeel van het masseren van pijnlijke spieren

Voel je een intense pijn in je spieren? Welke houding je ook probeert, niets helpt om de aanhoudende pijn te verlichten.


Onderzoek heeft aangetoond dat een goede therapeutische massage ontstekingen vermindert en spierpijn helpt verlichten.


Laat me de titel even verduidelijken... Het enige slechte aan het masseren van spierpijn is om überhaupt geen massage te krijgen.


Spierpijn is als aanhoudende kiespijn die maar niet overgaat. Je kent ze wel; het diepe zeuren achter in je nek, benen, schouderbladen waar je met moeite bij kunt, en de bovenste schouders zijn enkele van de meest voorkomende spieren als het gaat om spierpijn.


Veel voorkomende redenen voor spierpijn

Spierpijn komt niet alleen voor bij sporters of overmatig actieve mensen. Iedereen kan spierpijn krijgen. Je kunt spierpijn krijgen door een van deze dingen te doen.


 1. Slapen in de verkeerde houding

  1. Niets maakt de dag zo goed als wakker worden met een pijnlijke schouder doordat je te lang op je zij hebt geslapen en een knik in je nek!

 2. Repeterende bewegingen

  1. Als je je spieren in een repeterende beweging plaatst, kan dat een knik in je systeem veroorzaken. Vooral als je niet gewend bent om de beweging te maken.

 3. Onhandige bewegingen

  1. Spieren belasten kan gemakkelijk gebeuren als je je lichaam in onhandige posities of bewegingen plaatst.

 4. Je reikwijdte vergroten -

  1. Naar die bovenste plank reiken doet meer dan je armspier verlengen. Het verlengt ook de zijspier en zal de komende dagen voor spierpijn zorgen als je iets te ver strekt.

 5. Beginnen met een nieuwe routine

  1. Een nieuwe routine kan een nieuwe functie op je werk zijn, nieuwe klusjes of een nieuwe trainingsroutine. Spieren waarvan je niet eens wist dat ze bestonden, kunnen pijn gaan doen.

Dit zijn natuurlijk maar een paar redenen waarom we spierpijn krijgen...


Als massagetherapeut krijg ik meestal pijn in mijn bovenrug en schouders na een lange dag of als ik meer dan een paar deep tissue cliënten in één shift doe.


Soms verhelpen een paar stretchoefeningen 's ochtends met een verstuiver met essentiële lavendelolie mijn pijn.Maar soms zijn een paar oefeningen niet genoeg en blijft de pijn aanhouden.


Dan laat ik me masseren. Er is iets heel bevredigends en effectief als een therapeut langdurig en breed druk uitoefent op een pijnlijke spier.


Ik hou van massage met stevige druk en lange glijdende bewegingen gemengd met een beetje kneden hier en daar.


Natuurlijk is een massage niet voor iedereen weggelegd. Vertel je therapeut wat je hoopt te bereiken met je massage en zorg ervoor dat je hem helpt de druk te regelen.


Moet je gemasseerd worden als je spierpijn hebt?

Je zou niet alleen een massage moeten krijgen als je pijnlijke spieren hebt, het wordt ook sterk aangeraden.


Onderzoek stelt dat een massage meer langdurige effecten en helende eigenschappen heeft voor je pijn, in tegenstelling tot sommige medicijnen, die ontstekingen kunnen verminderen en het genezingsproces kunnen vertragen.


Kan ik mijn pijnlijke spieren masseren?

Natuurlijk! Het is een MUST


Wist je dat essentiële olie van pepermunt ontstekingsbevorderende bestanddelen bevat? Voeg een paar druppels toe aan wat kokos- of olijfolie en masseer het gebied van je pijnlijke spier in.


Voordat je een essentiële olie gebruikt, moet je eerst een klein stukje van je huid testen om er zeker van te zijn dat je geen reactie op de olie hebt.


Als de pijn aanhoudt, kun je altijd hier een massageafspraak bij mij boeken! Ik raad het zelfs aan om proactief een massage te boeken bij mij (minstens 1 keer per maand) zodanig dat je zulke pijnen kan voorkomen.


Boek vandaag nog je welverdiende massage bij Power2Heal !

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page