top of page
  • Foto van schrijverDimi

Druif: De zomerfruit met 11 helende eigenschappen


Zijn druiven gezond? Wat zijn de gezondheidsvoordelen van druiven?


De druif is een vrucht die geassocieerd wordt met de zomer en waarvan we kunnen genieten, alleen, met kaas, wijn en zelfs met brood. Het heeft een enorme voedingswaarde, het is ideaal voor diëten en het ontgiften van het lichaam en volgens wetenschappers voorkomt het veel ziekten.


Het heeft anti-kanker en anti-verouderingseigenschappen en is rijk aan vitamine A en C, evenals B-vitaminen. Tegelijkertijd is het rijk aan mineralen zoals calcium, fosfor, kalium en ijzer.


De gezondheidsvoordelen van druiven


1) Hart en bloedsomloop

De antioxidanten in druiven beschermen het hart en de bloedvaten tegen verschillende ziekten. De vetzuren in de druif dragen ook bij aan deze bescherming en houden het cholesterolgehalte laag.


2) Ontsteking en infecties

Het werkt ontstekingsremmend bij infecties omdat het flavonoïden bevat die helpen bij het behandelen van ontstekingen. Het consumeren van ongeveer één tot twee kopjes druiven per dag kan helpen om weefsels te beschermen door chemische reacties die ontstekingen in het lichaam veroorzaken te verminderen.


3) Spijsverteringssysteem

Flavonoïden werken ook tegen zweren en helpen om wonden te genezen. De vezels in de druif helpen ook bij het goed functioneren van de darm, waardoor indigestie en constipatie verminderen.

De flavonoïden in druiven helpen ook de hersenen, waardoor ze beter functioneren en helderder worden.


4) Pijn in de knieën

Het heeft een gunstig effect op artrose. Patiënten die dagelijks druiven consumeerden, rapporteerden een aanzienlijke vermindering van kniepijn.


5) Hydratatie

Druiven bevatten 82% water. Daarom helpen ze bij hydratatie en celregeneratie.


6) Huid en haar

De antioxidanten in druiven hebben een anti-verouderingseffect op huid en haar. Ze helpen de huid om gifstoffen te elimineren en elastine en collageen te beschermen. Het resultaat is een gezonde, stralende en jeugdige huid. De afvoer van gifstoffen en vloeistoffen helpt ook cellulitis te bestrijden. Het beschermt de huidcellen tegen de effecten van ultraviolette straling.


7) Dieet

Druiven kunnen veilig worden geconsumeerd door mensen die een dieet willen volgen om af te vallen. Ze bevatten weinig calorieën en de suikers die ze bevatten zijn plantaardige suikers (fructose). Een tros druiven van gemiddelde grootte bevat ongeveer 150 calorieën.


8) Detox

De kalium die ze bevatten helpt het lichaam om gifstoffen te elimineren en het vasthouden van vocht te voorkomen.


9) Kanker

Wetenschappelijke studies tonen aan dat de antioxidanten in druiven en producten gemaakt van druiven helpen beschermen tegen bepaalde vormen van kanker, zoals darm-, borst-, lever- en huidkanker.


10) Allergie

Gunstige werking bij verschillende soorten allergieën. Lijders die druivenextract gebruikten, waren aanzienlijk verlost van allergiesymptomen.


11) Regeling van diabetes


Resveratrol, een van de immuunversterkende antioxidanten in druiven, wordt in verband gebracht met het verbeteren van de bloedsuikerregulatie door het beïnvloeden van de koolhydraatstofwisseling.

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page