top of page
 • Foto van schrijverDimi

De beste supplementen voor jouw beauty routine door Vitakruid.NLEen stralende huid, glanzende lokken en verzorgde nagels. Er zijn tal van verzorgingsproducten te vinden die een mooi uiterlijk beloven. Maar wist je dat je ook van binnenuit kunt werken aan de conditie van je huid, haar en nagels? We onthullen in dit blog de beste voedingsstoffen en supplementen die je kunt toevoegen aan je dagelijkse beauty routine.

Lees verder onder de afbeelding

Onderwerpen in dit artikel

 • Huid, haar en nagels

 • De belangrijkste beauty ingrediënten

 • De beste beauty supplementen

 • SilSolutions®

 • Collageen

 • BeautyComplex

 • Tot slot: schoonheid komt van binnenuit

Huid, haar en nagels

Een mooi uiterlijk speelt een belangrijke rol in onze samenleving omdat het geassocieerd wordt met zelfvertrouwen en een positieve eerste indruk. Veel mensen verlangen dan ook naar een jeugdige uitstraling. Een goede verzorging van huid, haar en nagels speelt hierbij een belangrijke rol.

Niemand zit te wachten op rimpels en het gebruik van anti-aging producten neemt dan ook gestaag toe. Een gehydrateerde huid, die zachtheid en veerkracht behoudt, vormt de basis voor een jeugdige uitstraling. Daarnaast verlangen we naar mooi haar dat glanst, stevig is en volume heeft, evenals sterke nagels die mooi verzorgd zijn.

Een mooi uiterlijk gaat echter verder dan alleen externe verzorging. Door te zorgen voor een evenwichtig voedingspatroon, voldoende hydratatie en de opname van belangrijke voedingsstoffen, kunnen we de natuurlijke schoonheid van binnenuit ondersteunen.

De belangrijkste beauty ingrediënten

De conditie van huid, haar en nagels is onder andere afhankelijk van het binnenkrijgen van essentiële vitaminen en mineralen. Deze voedingsstoffen spelen een cruciale rol bij de productie van eiwitten, die fungeren als bouwstenen voor de cellen in ons lichaam. Bepaalde antioxidanten – zoals vitamine C en selenium – helpen bij de bescherming van de lichaamscellen.* Bovendien draagt het drinken van voldoende water en het consumeren van de juiste vetzuren bij aan de hydratatie van je haar, huid en nagels.

Hier zijn de 8 belangrijkste schoonheidsnutriënten op een rijtje:

1. Silicium

Dit mineraal is nodig voor de aanmaak van keratine en collageen. Silicium helpt het haarvolume te verbeteren en is daarmee een must in je haarverzorging! Daarnaast maakt het de huid van binnenuit mooier en zorgt het voor sterke nagels.

Voeding: haver, gierst, bananen, dadels, linzen, heermoes en brandnetel.

2. Collageen

De beste huidverzorging! Collageen helpt bij het behouden van de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor rimpels en fijne lijntjes verminderen.

Voeding: dierlijke producten zoals bottenbouillon, vis, kip en rundvlees.

3. Keratine

Een essentieel eiwit dat we terugvinden in de opperhuid en het belangrijkste onderdeel is van ons haar en de nagelplaat. Het speelt een rol bij huidverjonging en is goed voor haar- en nagelverzorging.

Voeding: dierlijke voeding zoals vlees, gevogelte, vis en eieren, en kleine hoeveelheden in plantaardige bronnen zoals noten, zaden en peulvruchten..

4. Hyaluronzuur

De kampioen van hydratatie en daarmee een goede stof voor de huid. Hoewel hyaluronzuur het meest voorkomt in onze huid, profiteren ook ons haar en onze nagels van deze waterbindende stof.

Voeding: sommige vissoorten en schaaldieren. Antioxidanten (bv. uit groenten en fruit) en collageen (bv. uit bottenbouillon) kunnen de lichaamseigen productie van hyaluronzuur stimuleren.

5. MSM

Een organische zwavelverbinding genaamd methylsulfonylmethane die van nature in ons lichaam voorkomt. Zwavel speelt een belangrijke rol bij de productie van collageen en keratine.

Voeding: rauwe groenten, fruit, zuivelproducten, vis en schaaldieren.

6. Biotine (vitamine B8)

Deze voedingsstof draagt bij aan normale haargroei en het behoud van sterk, glanzend haar.* Daarnaast ondersteunt biotine het herstellend vermogen van de huid.*

Voeding: eieren, lever, noten, zaden, vis, avocado en zoete aardappelen.

7. Astaxanthine

Een krachtige carotenoïde die een jeugdige uitstraling bevordert en daarmee geldt als natuurlijke gezichtsverzorging. Het vermindert rimpels en kan worden ingezet als anti-aging middel.

Voeding: zalm, krill, rode forel, garnalen en kreeft.

8. Zink

Een antioxidant die helpt bij de bescherming van de lichaamscellen tegen oxidatieve schade.* Daarnaast draagt het mineraal bij aan de aanmaak van cellen en weefsels en is daarmee belangrijk om huid, haar en nagels te verzorgen.*

Voeding: rood vlees, oesters, mosselen, vis, zuivel, eieren, peulvruchten, noten en zaden.De beste beauty supplementen

Je kunt de bovengenoemde voedingsstoffen verkrijgen door middel van een uitgebalanceerd dieet of door je lichaam te stimuleren om ze aan te maken. Het is dus mogelijk om jezelf mooi te eten! Wil jij moeder natuur een handje helpen? Dan kun je aanvullend supplementen gebruiken om je uiterlijk te ondersteunen. We presenteren onze absolute top-3!

Figuur 1: Onze top-3 beautysupplementen.

SilSolutions®

SilSolutions® is onze nummer één voor de verzorging van de haren. Deze drinkbare vorm van organisch silicium zorgt voor een hogere opname dan andere silicium vormen.1 Het speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van keratine, het hoofdbestanddeel van onze haren. Daarom zien we SilSolutions® als de beste haarverzorging die in jouw beautyroutine voor prachtig, sterk en volumineus haar past.

Silicium stimuleert ook specifieke cellen in het bindweefsel, wat leidt tot bescherming van elastine en collageen. Bovendien draagt het toegevoegde vitamine C bij aan de vorming van collageen wat belangrijk is voor de huid.* Zeg maar gedag tegen rimpels en fijne lijntjes, en verwelkom een zachte en gladde huid.

Voordelen product

 • Helpt het haarvolume te verbeteren

 • Voor dik & sterk haar

 • Voor behoud van de stevigheid, zachtheid en elasticiteit van de huid

SilSolutions®500 milliliter

Collageen Solugel®

Waar SilSolutions® onze aanbeveling is voor de haren, is Collageen Solugel® de eerste keuze voor een mooie, stralende huid. Hoewel ons lichaam in staat is om dit bindweefseleiwit zelf aan te maken, neemt dit proces langzaam af vanaf je 25e verjaardag. Dit is vooral zichtbaar in de tekenen van huidveroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes. Door collageen aan te vullen, kan huidverjonging gestimuleerd worden en speelt het een belangrijke rol in anti-aging.

Daarnaast heeft collageen ook effect op het uiterlijk van het haar. Het eiwit draagt bij aan de verzorging van de hoofdhuid en speelt een belangrijke rol in de aanmaak van haarfollikels. Voor sterk en glanzend haar is collageen daarom een uitstekende keuze naast SilSolutions®.

Lees ook ons blog over silicium & collageen voor meer informatie over de wisselwerking tussen deze twee beauty krachtpatsers.

Voordelen product

 • Voor behoud van de stevigheid en elasticiteit van de huid

 • Vitamine C is goed voor de huid en het kraakbeen

 • Zuiver gehydrolyseerde collageenpeptiden voor beste opname

Collageen Solugel® poeder250 gram

Geen fan van rundercollageen? Kijk dan naar Viscollageen of Vegan Collageen Booster.

BeautyComplex

Wil jij naast SilSolutions® en Collageen Solugel® extra ondersteuning voor huid, haar en nagels, dan is onze nieuwe aanwinst BeautyComplex de perfecte keus. Deze schoonheidsformule bestaat uit 9 voedingsstoffen die de werking van eerder genoemde producten versterken.

BeautyComplex bevat onder andere keratine, hyaluronzuur, MSM en biotine die worden ondersteund door vitamine C, zink, selenium, koper en vitamine B3. Dit team van krachtige nutriënten werkt samen voor een mooie huid, glanzend haar en sterke nagels.

Voordelen product

 • Vitamine C & B3 voeden de huid (van binnenuit)

 • Biotine is goed voor de haren, zink voor de nagels

 • Met o.a. MSM, keratine (Cynatine® HNS) & hyaluronzuur (Haplex®Plus)

BeautyComplex

Tot slot: schoonheid komt van binnenuit

Hoewel (natuurlijke) verzorgingsproducten zeker hun waarde hebben, is het belangrijk om te beseffen dat een stralend uiterlijk van binnenuit komt. Door te zorgen voor voldoende voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten, kunnen we onze huid, haar en nagels ondersteunen. Voor het behouden van een jeugdige uitstraling is het immers essentieel om schoonheid van binnenuit te omarmen.

*Goedgekeurde gezondheidsclaims

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page