top of page
Aromatherapy

Reiki

Wat is Reiki Healing en hoe werkt het?

 

Boek je afspraak door op de knop onderaan rechts te klikken

Reiki klinkt voor sommigen misschien "new age", maar het is allesbehalve nieuw. In feite is het een vorm van energiegenezing met wortels in oude culturen. Reiki maakt gebruik van wat bekend staat als de universele levenskrachtenergie -ki of qi- om het leven van mensen en hun kwalen te verbeteren.


Wat is Reiki?
De term "reiki" komt van de Japanse woorden "rei", wat universeel betekent, en "ki", wat staat voor vitale levenskrachtenergie die door alle levende wezens stroomt. Sommige behandelaars beschrijven reiki als acupunctuur zonder naalden.

Reiki is een aanvullende gezondheidsbenadering waarbij beoefenaars hun handen op of net boven verschillende delen van het lichaam plaatsen. Het is gebaseerd op het geloof in de oosterse geneeskunde dat levende wezens energievelden hebben die hun gezondheid en vitaliteit ondersteunen.

Energieblokkades daarentegen belemmeren de aangeboren energiestroom en veroorzaken niet alleen gezondheidsproblemen, maar ook negatieve levensomstandigheden zoals financiële problemen of relatieproblemen, aldus de overtuiging. Energieblokkades van elk levend wezen kunnen volgens het geloof behandeld worden en daarom werken sommige behandelaars ook op dieren en planten. Reiki-beoefenaars richten zich op het voelen van energieblokkades en het verplaatsen van de energie voor het welzijn van de cliënt.

De geschiedenis van Reiki
Er zijn minstens 30 verschillende takken van reiki, maar Usui is veruit de populairste vorm. Usui is de methode die al in de jaren 1900 in Japan werd beoefend en onderwezen door Makao Usui, die wordt gezien als de grondlegger van het moderne reiki.

Usui reiki kwam in de jaren 1930 via Hawaï naar het Westen dankzij een Japans-Amerikaanse vrouw genaamd Hawayo Takata. Ze reisde terug naar haar geboorteland Japan om genezing te zoeken voor haar eigen lichamelijke en geestelijke kwalen, waaronder een longaandoening, astma en een zenuwinzinking na de dood van haar man. Een van Makao Usui's leerlingen, Dr. Chujiro Hayashi, leerde Takata reiki. Haar helende ervaring was zo diepgaand dat Takata terugkeerde naar Hawaï en de eerste persoon werd die reiki onderwees in het Westen.

Vanwege de overvloed aan anti-Japanse en anti-Aziatische sentimenten in de Verenigde Staten rond de Tweede Wereldoorlog, schuwde Takata echter de naam "reiki" en verwees ze in plaats daarvan naar haar vestiging op het eiland Kauai als een "healing studio", .

"Takata paste enkele van de lessen aan voor haar Engelssprekende studenten en leidde uiteindelijk 22 studenten op in reiki zoals we dat vandaag de dag kennen,". Vandaag de dag zijn er wereldwijd duizenden mensen getraind in Usui en vergelijkbare reikimethoden.

Wat je kunt verwachten tijdens een Reiki sessie
Hoewel reiki in vrijwel elke omgeving kan worden gedaan, vindt een typische reikisessie plaats in een ontspannende omgeving of behandelkamer, vergelijkbaar met massagetherapie. 

In een typische behandelkamer met een reiki behandelaar en een cliënt, begint de cliënt met het gezicht omhoog en volledig gekleed. Ze bespreken kort hun kwaal of situatie die ze hopen te genezen. De sessie kan beginnen met een korte meditatie, en dan gebruikt de behandelaar verschillende handbewegingen om lichtjes verschillende delen van het lichaam van de cliënt aan te raken of te laten zweven terwijl ze met hun gezicht omhoog of naar beneden liggen. Tijdens de sessie concentreert de behandelaar zich specifiek op zijn intentie voor genezing.
 

Een typische sessie duurt 30 minuten tot een uur.

Mogelijke voordelen van Reiki voor de gezondheid

  1. . Verbeterde weerstand

  2. Verminderd stress

  3. Helpt bij slaapproblemen

  4. Ontspanning

  5. Spirituele groei

  6. Verhelpt emotionele blokkades 

Boek je afspraak door hier te klikken

bottom of page