top of page
Aromatherapy

FAQ voor massage

Masssage FAQ

Wat kan ik verwachten tijdens mijn eerste massage bij Power2Heal?

Ik begin met een intakegesprek en ik zal u algemene vragen stellen om vast te stellen aan welke lichaamsdelen/plaatsen gewerkt moet worden, en aan welke liever niet.

Ik zal u verder vragen of er aandoeningen zijn die aangepakt moeten worden, en om te bepalen of massage geschikt voor u is.


Het is belangrijk om alle gezondheidsproblemen en medicijnen op te noemen, zodat ik de sessie kan aanpassen aan uw specifieke behoeften. Het is ook belangrijk om eventuele allergieën te vermelden, zodat ik weet of ik een andere olie of lotion moet gebruiken tijdens de sessie.

Moet ik helemaal naakt zijn tijdens het massage?

Voor een volledige lichaamsmassage kleden de meest mensen zich volledig uit. Het is voor mij dan ook gemakkelijker om u naakt te masseren (uw volledige lichaam), u wordt wel bedekt met één of meerdere handdoeken. 

Maar als u zich tijdens de sessie prettiger voelt als u uw ondergoed aanhoudt, is dat ook prima. Ik zal zo goed als ik kan rond de kleren die u aanhoudt proberen te werken. 

U moet zich uitkleden tot het niveau waar u zich comfortabel bij voelt. 

Ik geef u uw privacy om u uit te kleden en comfortabel op de tafel te gaan liggen.

Moet ik mezelf bedekken met een laken of handdoek?

U zal bedekt worden met een handdoek tijdens de sessie.

Ik geef u de privacy en de tijd zodanig dat u kan aan-en uitkleden .

Als u eenmaal uitgekleed bent en onder de handdoek op de tafel ligt, zal ik alleen dat deel van uw lichaam blootleggen waaraan gemasseerd zal worden.

De geslachtsdelen (vrouwen en mannen) en borsten (vrouwen) worden niet blootgelegd. Als aan de buik van een vrouw moet gemasseerd worden, zal een tweede handdoek worden gebruikt om de borsten te bedekken, zodat de (grotere) handdoek kan worden verschoven om de buik bloot te leggen.

Wat als ik een erectie krijg tijdens mijn massage?

Soms gebeurt het. Toch vermijden de meeste mannen een massage uit angst dat dit hen zal overkomen. Of ze laten zich masseren maar kunnen zich niet ontspannen vanwege deze angst. Maar er is geen reden om zich te schamen.

 

Soms krijgen mannen een erectie tijdens een niet-seksuele, therapeutische, volledige lichaamsmassage. Aanraking van welk lichaamsdeel dan ook kan het parasympatische zenuwstelsel activeren, wat kan resulteren in een gedeeltelijke of volledige erectie.

 

Een goed opgeleide, professionele massagetherapeut begrijpt dit en het zal voor hem/haar geen probleem zijn. Als u zich nog steeds zorgen maakt, raad ik u aan meer aangepast ondergoed te dragen (slips of boxerslips) die meer steun geven.

Indien u wenst kunnen wij dat bespreken tijdens uw afspraak.

Let op: Er worden GEEN "happy ending" of erotische massages gegeven.

Erotische of sensuele massages worden NIET aangeboden en/of uitgevoerd door Power2Heal.  In geval de klant hiernaar vraagt bij een massage in de praktijk, wordt hij/zij meteen verzocht de praktijk te verlaten.

Welke delen van het lichaam zullen gemasseerd worden?

Dat hangt er vanaf welke pakket u gekozen hebt.

Bij het 'rug-schouder' pakket zal enkel uw rug, schouders, onderrug en de bovenste stuk van uw bil gemasseerd worden.

 

Bij het 'Full body' pakket is het volledige lichaam (met uitzondering van de geslachtsdelen (bij vrouwen en mannen) en borsten (bij vrouwen).

 

Indien u liever hebt dat ook een andere deel van uw lichaam niet gemasseerd wordt (zoals voeten, buik enz..), dan kan u dat zeggen tijdens de intakegesprek.

Hoe vaak moet ik een massage krijgen?

"Een is beter dan geen."

Wat betekent dat? Wel, het varieert van persoon tot persoon. Als u gewoon af en toe wat ontspanning zoekt, dan kan een sessie om de 3-6 weken prima voor u zijn.

Als u echter op zoek bent om een specifieke kwaal aan te pakken, dan is het aanbevolen om in het begin vaker te gaan en dan langzaam af te bouwen naar een onderhoudsschema.

Ik raad meestal aan min. 1 x per maand.

Hoe zal ik me voelen na mijn massagebehandeling?

De meeste mensen voelen zich zeer ontspannen. Sommigen ervaren een aanzienlijke vermindering of bevrijding van langdurige pijnen. Velen voelen zich een beetje loom voor een korte periode en merken dan een toename van energie, verhoogd bewustzijn en verhoogde productiviteit die dagen kan duren.

Als je een diepe massage hebt gehad, kan het zijn dat je de volgende dag een beetje pijn hebt - net als bij een goede training in de sportschool. Soms kan een warme douche of een warme bad deze pijn verlichten.

Na uw sessie moet u uw waterinname een beetje verhogen. Een glas of twee meer dan normaal is meestal prima. Dit houdt de weefsels van je lichaam gehydrateerd en gezond.

Wanneer mag ik geen massage krijgen?

Naar mijn mening zijn er weinig aandoeningen die u ervan zouden weerhouden van een massage te genieten. Je moet geen massage boeken als je koorts, verkoudheid/griep/Corona, een besmettelijke huidinfectie of kanker hebt. Ben jij niet zeker of je een massage mag krijgen? Vraag het eerst aan uw huisarts!

 

Er zijn vele andere aandoeningen waarbij ik mijn technieken moet aanpassen (bijv. artritis, hernia of osteoporose) of een bepaald gebied helemaal moet vermijden (bijv. snijwonden of brandwonden). Bij sommige aandoeningen is het een goed idee om toestemming van uw arts te krijgen voordat u een massage krijgt (kanker, bepaalde hartaandoeningen, zwangerschap). Dit betekent niet dat u geen massage kunt krijgen. Maar het is altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen.

Moet ik iets meebrengen voor mijn massage?

Bij uw eerste bezoek vraag ik dat u uw identiteitskaart meeneemt, dan kan ik voor u een klantenfiche aanmaken.

Voor de rest hoeft u niets mee te nemen, alles is al voorzien in mijn massageruimte.

Is het mogelijk om een DUO massage te boeken? (2 personen tegelijkertijd)

Momenteel is het niet mogelijk om een DUO massage te boeken.

Worden er zowel vrouwen als mannen gemasseerd?

Ja beide zijn welkom. Opgelet er worden geen erotisch massages gegeven.

Is de online agenda altijd up-to-date?

Ja deze is altijd bijgewerkt. Ideaal voor jou om te boeken, want bellen is voor ons soms lastig tijdens het masseren. Heb je toch een vraag stuur ons een sms of Whatsapp +32492 96 96 00.

bottom of page