top of page
Aromatherapy

Voetreflexologie

Het meest gebruikte, misbruikte en verwaarloosde lichaamsdeel zijn onze voeten. Ze zijn altijd in beweging en na verloop van tijd kunnen ze ons ongelukkig maken met vervelende pijn en ongemak.

Voetreflexmassages verlichten stress en opgebouwde spanning. Door dit toe te voegen aan uw persoonlijke gezondheids- en welzijnsplan kunt u uw inspanningen voor een gezondere en minder gestreste levensstijl bevorderen.

Waar is reflexologie goed voor?
Wanneer toegepast door professionals, kan deze oude vorm van massage helpen bij verschillende aspecten van ontspanning, verbeterd welzijn en pijnverlichting. Hieronder staan zeven reflexologische voordelen en redenen om een afspraak te maken voor voetreflexologie.

Bevordert ontspanning 
Reflexologie kan de zenuwbanen overspoelen met ontspanning, waardoor een staat van vrede en rust ontstaat in lichaam en geest. Deze fysiologische verandering leidt tot vermindering van stress.

Stressvermindering door reflexzonetherapie wordt vaak in verband gebracht met het verlichten van slaapstoornissen. Dit wordt bereikt door je lichaam te helpen terugkeren naar een meer ontspannen en evenwichtige toestand, waarbij tegelijkertijd wordt gewerkt aan het herstel van een gezond circadiaans ritme, dat nodig is voor voldoende slaap.

Bevordert stimulering van het zenuwstelsel 
Open neurale paden komen ons centrale zenuwstelsel op verschillende manieren ten goede. De hersenen kunnen inputs effectiever verwerken, waardoor de cognitieve krachten worden versneld; daardoor neemt de snelheid van lichamelijke reacties toe, wat het geheugen ten goede komt. Over het geheel genomen kunnen de hersenen sneller en efficiënter werken.

 

Verlicht migraine en hoofdpijn 
Reflexologie kan migraine en hoofdpijn verminderen door de bloedstroom te verhogen en spierspanning te verlichten. Aangezien stress en psychologische factoren zich vaak manifesteren als migrainesymptomen, kan door stress veroorzaakte hoofdpijn ook worden geëlimineerd.

 

Revitaliseert de zenuwfunctie 
Zenuwuiteinden verliezen gevoeligheid in delen van ons lichaam naarmate we ouder worden (meer in de extremiteiten). Reflexologie is in verband gebracht met de stimulatie van meer dan 7.000 verschillende zenuwuiteinden tijdens een sessie van 1 uur, waardoor de zenuwwerking en het reactievermogen op natuurlijke wijze toenemen.

Het openen en reinigen van zenuwbanen helpt de algehele functionaliteit te verbeteren en vermindert de toxiciteit in het lichaam.

 

Verbetert de circulatie 
Het meest bekende en geverifieerde resultaat van reflexologie is waarschijnlijk een verbetering van de circulatie in het hele lichaam, wat betekent dat bloed en zuurstof effectiever door het lichaam worden geleid.

Door dit voordeel bereikt zuurstof de vitale orgaansystemen, waardoor hun functie wordt geoptimaliseerd en het metabolisme toeneemt.

 

Verhoogt het energieniveau
Door de functies van orgaan- en spiersystemen op elkaar af te stemmen, kan reflexologie het metabolisme en de energieproductie verhogen. Met andere woorden, reflexologiesessies kunnen helpen om je lichaam en geest nieuwe energie te geven.

Verlicht Plantaire Fasciitis Pijn
Reflexologie kan helpen de pijn en het ongemak veroorzaakt door plantaire fasciitis te verlichten. Reflexologie is nuttig omdat het drukpunttechnieken gebruikt om spanning los te laten, waardoor de hielpijn veroorzaakt door fasciitis plantaris wordt verlicht. Een natuurlijke behandeling voor fasciitis plantaris is een professionele voetmassage. 

 

Vaak gestelde vragen


Waarom werkt voetreflexologie?
Door druk uit te oefenen op de voeten stuurt een reflexoloog een kalmerende boodschap van de perifere zenuwen naar het centrale zenuwstelsel, dat vervolgens het lichaam een signaal geeft om het spanningsniveau aan te passen.

 

Is voetreflexologie pijnlijk?
Bij westerse reflexologie verlicht de reflexoloog de druk wanneer een cliënt meer pijn ervaart. Bij Chinese reflexologie richt de reflexoloog zich op de pijnpunten die worden gevonden.

 

Is reflexologie goed voor voeten met artritis?
Massage is goed voor het hele lichaam. Het verhogen van de bloedstroom helpt de pijn te verlichten en reflexologie is een zachtaardig proces dat ook kan helpen de pijn te verminderen, samen met de zwelling en het ongemak dat met artritis gepaard gaat.

 

Hoe vaak moet je reflexologie krijgen?
Voor wie nieuw is met reflexologie is een wekelijkse sessie gedurende vier tot zes weken een goed begin, waarna tweewekelijkse of maandelijkse bezoeken voldoende zouden moeten zijn voor een algemeen verbeterd welzijn.

 

Hoe lang duurt een reflexologiesessie?
Een volledige sessie duurt rond de 60 minuten

Boek je massage in Keerbergen. Onze praktijk bevindt zich te Keerbergen, dicht bij Tremelo, Haacht en Mechelen

bottom of page