Waarom een massage boeken bij Power2Heal?

Waarom een massage? Vaak wordt deze vraag beantwoord met ‘om te ontspannen’ of om ‘pijn te verminderen’.
Er zijn echter veel meer redenen waarom een massage gezond is. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat massage een doeltreffende manier is om zowel de psychische als de lichamelijke gezondheid te verbeteren.

1. Massage verbetert het immuunsysteem

Door regelmatig een massage te ontvangen, word je weerstand beter. Je immuunsysteem wordt versterkt doordat je lichaam meer witte bloedlichaampjes aanmaakt en het stresshormoon cortisol in je lichaam wordt verlaagd.

2. Uw gezicht ziet gezonder en jonger uit

Een gezichtsmassage zorgt niet alleen voor een betere afvoer van afvalstoffen, het stimuleert ook de aanvoer van voedingsstoffen. Het activeert de bloeddoorstroming en de opname van zuurstof door de huid en vermindert donkere kringen en wallen onder je ogen. Het resultaat is een jonge, gezonde uitstraling

3. Het vermindert stress

Een massage verminderd de aanmaak van stresshormonen verminderd, zodat het lichaam de kans krijgt zich te ontspannen en te herstellen van een inspanning. Het zet je gedachten even stil.
Even een moment van loslaten, een heerlijk moment voor jezelf.Ook mensen die last hebben van angsten en nerveuze klachten kunnen baat hebben bij massage als ondersteunende behandelwijze.

4. Het kan verlichting geven bij hoofdpijn, migraine en sinusitis

Eén op de vijf mensen heeft minstens één keer per week hoofdpijn. Massage op regelmatige basis kan hierbij ontzettend veel verlichting geven, ook wanneer het om chronische klachten gaat.

5. Het kan ervoor zorgen dat je beter slaapt

Tijdens de massage wordt het gelukshormoon serotonine geproduceerd. In de hersenen is serotonine onder andere betrokken bij slaap. Het zorgt ervoor dat je beter slaapt.

6. Het geeft je humeur een boost

Door massage komen de gelukshormonen serotonine en endorfine vrij. Ze zorgen ervoor dat je je blij, zorgeloos en fijn voelt. Pijn kun je beter verdragen.

7. Het zorgt ervoor dat je beter in je vel zit

Letterlijk, want massage bevordert een gezonde huid. Doordat spanningen in het onderhuidse bindweefsel los worden gemasseerd, wordt je huid elastischer. De doorbloeding in de huid wordt beter. Hierdoor wordt de kleur en de uitstraling van de huid mooier.
Maar ook figuurlijk, want door regelmatig een massage te ontvangen, waarbij persoonlijke aandacht, warmte en respect voorop staat, ga je je op de langere termijn ook beter in je vel voelen. Dat straal je uit naar andere mensen.

8. Het zorgt ervoor dat je spieren ontspannen en dat je een betere houding aanneemt

Massage kan pijnlijke en stijve spieren verzachten en houdt de spieren soepel.
Het regelmatig ontvangen van een massage kan ook wonderen doen voor je lichaamshouding. Een slechte lichaamshouding ontstaat vaak geleidelijk. Spanning in een bepaald gebied bouwt zich langzaam op, waardoor onbewust het betreffende gebied wordt ontlast, maar juist andere spieren teveel worden belast. Denk bijvoorbeeld aan opgetrokken schouders achter de computer.
Voorkomen is in dit kader echter beter dan genezen. Als masseur kun je de klacht verzachten, maar veel beter is uiteraard om dit soort problemen te voorkomen en regelmatig de spanning in je spieren weg te laten masseren.

9. Het verbetert de bloedcirculatie

Massage werkt activerend op de bloedsomloop. Verse voedingsstoffen worden rondgepompt. Het lichaam krijgt daardoor nieuwe energie.
De bloeddruk wordt verlaagd door massage.

10. Het verwijdert afvalstoffen

Bloed- en lymfecirculatie wordt geactiveerd. Afvalstoffen kunnen hierdoor eerder het lichaam verlaten. Het is daarom wel van belang om na de massage voldoende water te drinken.

11. Het kan je beter laten concentreren

Massage zet je gedachten even stil. Het kalmeert je geest. Hierdoor kun je weer helderder nadenken. Onderzoek heeft uitgewezen dat een stoelmassage van 15 minuten er al voor kan zorgen dat je alerter wordt en betere antwoorden kunt produceren.